dilluns, 4 d’octubre del 2010

Bon regust del Concurs 2010

Després de descansar i païr el resultat del Concurs de Castells 2010 en podriem fer un analisi.

En primer lloc mirem a casa nostra, al Cós del Bou. Hem fet el que teniem que fer amb el temps que teniem per fer-ho. M'explicaré... Portem 3 tripletes aquest any, cinc 3d9f descarregat consecutius, tres 4d9f de la mateixa manera, 4a posició al concurs i trencant récords a la Colla. Els Jordis i l'equip tècnic ens ho han donat tot ara els que ho hem de donar tot som nosaltres. Des del meu punt de vista no crec que haguem de començar a assajar el 5d9f a partir de Sant Magí; aquesta "bèstia" cal començar a domesticar-la abans. Perquè us creieu que tenim el 3d9f amb tanta seguretat? Doncs per què l'assajem des del primer dia. Potser el 5 no cal des del març però si des del maig i per això cal que als assajos hi estem tots. De totes maneres hem d'estar molt i molt contents dels nostres resultats.

Si mirem a la resta de Tarragona veiem uns Xiquets que després del cop físic i moral de Santa Tecla, tot i els dubtes de la canalla, van demostrar que tenen un bon 5d8. Serrallo va demostrar que el que va passar per Santa Tecla va ser un accident i Sant Pere i Sant Pau van fer el que van poder amb la gent tocada.

Pel que fa la resta de la classificació dir que Vilafranca... bé, en la seva linia, solvents i segurs, només comentar el contratemps del 2d8 i del p8fm. La Vella de Valls es van encaparrar amb el pd8fm quan era casi impossible arribar on era Vilafranca i van veure com la Joves els passava davant fent la feina que venien a fer. Des del meu punt de vista un merescut 2n lloc de la Joves i la Vella caldria que espavilés per què tot i fer bons castells, en els últims concursos no poden plantar cara als vilafranquins.

Capgrossos... decepcionant. I no vull que em malinterpreteu, estic parlant competitivament. Tenen un 3 i un 4 espectaculars però m'esperava que plantéssin cara a les últimes dues rondes. Felicitar a Sants pel 3d9f carregat que els hi garantia un 6è lloc sense rival. Lleida, havent descartat el 3d9f, i Barcelona completaven els mateixos castells empatant sense penalitzacions en 8è lloc.

Per la zona baixa la lluita entre Xicots, Gràcia i Nens cal destacar el 2d8f carregat dels de Vilafranca i els dos intents del mateix castell dels del Vendrell. Gràcia en va tenir prou amb les tres primeres rondes amb castells de 7 i mig i el 4d8.

Extracastellerament dir que a les graderies es veien llocs buits. L'organització hauria de mirar-se com fan les coses per a la propera edició després del caos de les entrades. Potser plantejar-se un canvi d'ubicació s'hauria de valorar, això sí, sense que el concurs marxi de Tarragona.

Fotos: Mª Neus Baena

1 comentari: